WordPress in het Nederlands

De wordpress bestanden kan je ophalen op de WordPress Dutch site.

Volg de instructies en let in het bijzonder op de aanpassing in het wp-config.php bestand:

define (‘WPLANG’, ”);

dient veranderd te worden naar

define (‘WPLANG’, ‘nl‘);

in de versie 3.0.1 is dit reeds aangepast in het wp-config-sample bestand.

Breng de nodige wijzigingen aan voor de webhosting van jouw keuze. De aanpassingen hebben voornamelijk te maken met de MySQL-databank. De webhosting beheerder levert jou een databanknaam (database), gebruikersnaam (username) en paswoord (password). Deze gegevens dien je aan te passen in het wp-config.php bestand:

define(‘DB_NAME’, ‘jouw_databanknaam‘);

define(‘DB_USER’, ‘jouw_gebruikersnaam‘);

define(‘DB_PASSWORD’, ‘jouw_paswoord‘);

Heb je reeds andere installaties voltooïd, kies dan een nieuw uniek voorvoegsel (prefix) en pas dit aan  in het wp-config.php bestand:

$table_prefix = ‘uniekvoorvoegsel_’;

Na het aanbrengen van deze wijzigingen kan je de bestanden overzetten (bevoorbeeld met ftp) naar de webhosting map, bestemd voor jouw webpagina’s. Vervolgens kan je de WordPress installatie starten (wp-admin/install.php).

Indien het gekozen voorvoegsel (prefix) reeds bestaat in de MySQL-databank tabel, krijg je een foutmelding bij de installatie (zie hieronder):

Starten zonder installatie

Vooraleer te starten met de installatie, kan je gratis een nieuwe blog of webstek aanmaken op WordPress.com. Dit laat toe om reeds vertrouwd te worden met de gebruikersomgeving en enkele dingen uit te proberen. De blog zal echter initieel in het Engels worden aangemaakt. Je kan in de Instellingen (Algemeen) van het Blogbeheer (Admin) omschakelen naar het Nederlands.

WordPress in het Nederlands